Τα Νέα του ΕΣΕΔΑ

 

Πατήστε το εικονίδιο για να κατεβάστε το αρχείο της Ομιλίας 

Πατήστε το εικονίδιο για να κατεβάστε το αρχείο της Παρουσίασης 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο 10ο Συνέδριο του FENCA που φέτος διεξάγεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην ιστορική πόλη της Αθήνας. Θέλω να πιστεύω ότι το Συνέδριο μας και τα συμπεράσματά του θα αποδειχθούν εποικοδομητικά και χρήσιμα για την ανάπτυξη του κλάδου μας.

Είναι σημαντική η χρονική συγκυρία, ειδικά για την Ελλάδα, κατά την οποία βρισκόμαστε όλοι μαζί να συζητήσουμε και να εργαστούμε στα ζητήματα που μας αφορούν.

Είναι σημαντική η συγκυρία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, καθώς επηρεάζει καθοριστικά τη λειτουργία του κλάδου μας και πρέπει να συζητήσουμε προοπτικές και διεξόδους.

Είναι επίσης σημαντικές οι εξελίξεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο δέχεται πιέσεις και βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. Ήδη, κυβερνήσεις και υπερεθνικοί φορείς συζητούν μεταρρυθμίσεις για τη ρύθμιση ή τον έλεγχο του.

Θεωρώ ότι είστε όλοι λίγο-πολύ ενήμεροι για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα. Είναι μια κατάσταση αρκετά δύσκολη μεν αλλά παράλληλα μοιάζει να είναι και η αφετηρία μιας νέας εποχής. Για την οικονομία, την κοινωνία, τη νοοτροπία μας, αλλά και για τους θεσμούς μας.

Το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι αντιμέτωπο με νέους όρους και πρέπει να λάβει τολμηρές αποφάσεις. 

Ωστόσο, εν μέσω αυτών των δύσκολων οικονομικών συγκυριών προκύπτει η μεγάλη ευκαιρία για τον κλάδο μας να αποκτήσει το ρόλο που δικαιούται. Έναν ρόλο διαμεσολάβησης και εξισορρόπησης των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας που θα επαναφέρει την ομαλότητα και την ανάπτυξη. Τον κρίσιμο ρόλο μεταξύ τραπεζών και καταναλωτών, των οποίων η ομαλή σχέση σημαίνει σταθερή και αναπτυσσόμενη αγορά. 

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, είναι πολύτιμη η προστιθέμενη αξία της γνώσης και της εμπειρίας σας. Για να αναλύσουμε τα προβλήματα, να προτείνουμε λύσεις και να ερμηνεύσουμε τη νέα αγορά που διαμορφώνεται.

Το νόημα του Συνεδρίου συμπυκνώνεται στην παρουσία σας σήμερα εδώ: ενωμένοι προχωράμε μπροστά.

Πέραν όμως της οικονομίας και των αριθμών, είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας φιλοξενούμε, στην πόλη μας και ευχόμαστε να απολαύσετε τη διαμονή σας στην ηλιόλουστη και ιστορική Αθήνα.

Δείτε την Ελλάδα και θα ανακαλύψετε λόγους να την αγαπήσετε.


Ανοικτή Γραµµή Επικοινωνίας