Τα Νέα του ΕΣΕΔΑ

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του NPL Summit 2021 - «NPL Market in Total Transformation», που διεξήχθη μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη ψηφιακή τεχνολογία επιχειρηματικής επικοινωνίας του ethosGROUP στις 18-19 Μαρτίου 2021.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής - θεσμού για την αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ανοιγμάτων, πραγματοποιήθηκε από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το εξειδικευμένο αγγλόφωνο portal NPLConfidential.com και το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr.

Μέσα από τη θεματολογία του συνεδρίου αναδείχθηκαν σφαιρικά τα κύρια θέματα που διαμορφώνουν το τοπίο των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τον νευραλγικό ρόλο που διαδραματίζουν για την οικονομία τα διαχειριστικά απορρέοντα θέματα. Στην ανάγκη περαιτέρω, δραστικής μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω συγκροτημένης προσπάθειας και νέων εργαλείων, όπως και στην ενίσχυση του προγράμματος "Ηρακλής", αναφέρθηκαν οι ομιλητές που συμμετείχαν στη δεύτερη μέρα του συνεδρίου.

Κατά τον θεσμικό του χαιρετισμό, ο κος Άγγελος Αγγελίδης, Προεδρος του Διοικητικου Συμβουλιου του ΕΣΕΔΑ, παρουσίασε την δράση του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Ενημέρωσης και Διαπραγμάτευσης Απαιτήσεων (ΕΣΕΔΑ), που δημιουργήθηκε το 2005. Μέλη του Συνδέσμου είναι οι μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες του κλάδου διαπραγμάτευσης απαιτήσεων, που απασχολούν περίπου 3.000 εργαζόμενους. Οι εννέα εταιρείες - μέλη του Συνδέσμου συνεργάζονται με τους μεγαλύτερους πιστοδοτικούς οργανισμούς, Servicers και εταιρείες. Όπως ο ίδιος ανέφερε, το ενθαρρυντικό είναι ότι σήμερα το 60% των οφειλετών θέλει να ρυθμίσει και να αποπληρώσει τις οφειλές του.

Για περισσότερες λεπτομέρειες για το Συνέδριο, τους ομιλητές και τις παρουσιάσεις τους μπορείτε να πατήστε εδώ.

 


Ανοικτή Γραµµή Επικοινωνίας