Τα Νέα του ΕΣΕΔΑ

 

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Ενημέρωσης και Διαπραγμάτευσης Απαιτήσεων (ΕΣΕΔΑ) χαιρετίζει τη δημιουργία του Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών. Όλες οι εταιρείες μέλη του ΕΣΕΔΑ περιέχονται στο Μητρώο, αποδεικνύοντας έτσι την προσήλωση του Συνδέσμου στη νομιμότητα, τη διαφάνεια, τις αυστηρές προδιαγραφές λειτουργίας και την τήρηση της επαγγελματικής δεοντολογίας.

Παράλληλα, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που οδηγεί στη δημιουργία σταθερού και υγιούς νομοθετικού πλαισίου και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος. 

 

Μητρώο: Χρόνιο αίτημα του ΕΣΕΔΑ

Η δημιουργία του Μητρώου αποτελούσε πάγιο αίτημα του ΕΣΕΔΑ ώστε να σταματήσει η παραφιλολογία και να μπουν κανόνες στον κλάδο μας. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι λαμβάνονται υπόψη οι εισηγήσεις μας, μετά από χρόνια προσπαθειών και προτάσεων για την εξυγίανση.

 

Η καθολική παρουσία των εταιρειών-μελών του ΕΣΕΔΑ στο Μητρώο δικαιώνει τον Σύνδεσμο:

  • Επιβραβεύει την πολιτική αυστηρών προδιαγραφών που θέτει ο ΕΣΕΔΑ για τα μέλη του.
  • Θωρακίζει τη σοβαρότητα και αξιοπιστία των εταιρειών μας.
  • Κατοχυρώνει τον κοινωνικό ρόλο του κλάδου.
  • Συμβάλλει στην προστασία των δικαιωμάτων, όχι μόνο των εταιρειών, αλλά και των καταναλωτών και των χιλιάδων εργαζομένων των εταιρειών ενημέρωσης και διαχείρισης απαιτήσεων.
  • Δίνει ένα μήνυμα ενότητας και συμμετοχής στις αποφάσεις στις αξιόπιστες εταιρείες του κλάδου.

Νομοσχέδιο για την υπερχρέωση των νοικοκυριών

Ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που δίνουν διέξοδο στα νοικοκυριά και οδηγούν τους πολίτες σε σωστότερη διαχείριση των οφειλών τους. Αυτός είναι και ο δικός μας ρόλος.

Επιμέρους βελτιώσεις χρειάζονται. Ως ΕΣΕΔΑ, ο ρόλος μας είναι να καταθέτουμε υπεύθυνες και εποικοδομητικές προτάσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

 

Σχετικά με τον ΕΣΕΔΑ

Ο ΕΣΕΔΑ (Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Ενημέρωσης και Διαπραγμάτευσης Απαιτήσεων) δημιουργήθηκε το 2005 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διαπραγμάτευσης απαιτήσεων. Σκοπός του ΕΣΕΔΑ είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση της αγοράς στην οποία εξειδικεύεται και τη σωστή εφαρμογή του.  Σήμερα, οι εταιρείες-μέλη του ΕΣΕΔΑ απασχολούν περίπου 3.000 εργαζόμενους. Οι εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου συνεργάζονται με όλες τις μεγάλες πιστοδοτικές εταιρείες και οργανισμούς και τηρούν απαρέγκλιτα αυστηρό Κώδικα Δεοντολογίας. Ο ΕΣΕΔΑ είναι μέλος του FENCA, του συλλογικού ευρωπαϊκού οργάνου των εταιρειών διαπραγμάτευσης απαιτήσεων.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Θωμάς Κώτσης, CIVITAS ' 210 - 6852400, t.kotsis@civitas.gr


Ανοικτή Γραµµή Επικοινωνίας