Τα Νέα του ΕΣΕΔΑ

 

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Ενημέρωσης και Διαπραγμάτευσης Απαιτήσεων συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Εθνικών Συνδέσμων Διαχείρισης Απαιτήσεων (FENCA) στις 30 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στον κλάδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον επερχόμενο νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Στην καθιερωμένη πλέον ετήσια δεξίωση που ακολούθησε παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι εθνικών συνδέσμων αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ο κ. Jürgen Creutzmann από την Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή και ο κ. Salla Saastamoinen από τη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης της Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος του FENCA, Kornel Tinguely καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των εθνικών συνδέσμων.

Από ελληνικής πλευράς, συμμετείχαν εκπροσωπώντας τον ΕΣΕΔΑ, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου κ. Εμμανουήλ Λεκάκης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Άγγελος Αγγελίδης. Ο κ. Λεκάκης δήλωσε σχετικά: «Έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να συνεργαζόμαστε με τους ευρωπαίους εταίρους μας. Η ετήσια ημερίδα του FENCA αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα πεδίο γόνιμων και εποικοδομητικών συζητήσεων μεταξύ των μελών του συνδέσμου, που συντελεί στην πρόοδο όλων μας».

 

Σχετικά με τον ΕΣΕΔΑ

Ο ΕΣΕΔΑ (Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Ενημέρωσης και Διαπραγμάτευσης Απαιτήσεων) δημιουργήθηκε το 2005 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διαπραγμάτευσης απαιτήσεων. Σκοπός του ΕΣΕΔΑ είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση της αγοράς στην οποία εξειδικεύεται και τη σωστή εφαρμογή του. Σήμερα, οι εταιρείες-μέλη του ΕΣΕΔΑ απασχολούν περίπου 3.200 εργαζόμενους. Οι εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου συνεργάζονται με όλες τις μεγάλες πιστοδοτικές εταιρείες και οργανισμούς και τηρούν απαρέγκλιτα αυστηρό Κώδικα Δεοντολογίας. Ο ΕΣΕΔΑ είναι μέλος του FENCA, του συλλογικού ευρωπαϊκού οργάνου των εταιρειών διαπραγμάτευσης απαιτήσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Μανώλης Λεκάκης, ΕΣΕΔΑ 210 - 9556464, m.lekakis@mellon.com.gr

Θωμάς Κώτσης, CIVITAS Ketchum, 210 - 6852400, t.kotsis@civitas.gr


Ανοικτή Γραµµή Επικοινωνίας