Τα Νέα του ΕΣΕΔΑ

 

Εξαιρετικά επίκαιρο στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία ήταν το 3ο Συνέδριο Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου που διοργάνωσε η ICAP με χορηγό τον ΕΣΕΔΑ. Βασικά θέματα του Συνεδρίου αποτέλεσαν η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι αιτίες που τη δημιούργησαν αλλά και η εξέλιξή της.

Οι 380 και πλέον σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον κορυφαίο διεθνούς φήμης καθηγητή EdAltman, ο οποίος υπερτόνισε την ανάγκη για στήριξη του ιδιωτικού τομεά από το κράτος ενώ μιλώντας για την Ελλάδα προέβλεψε ότι η έξοδος από την κρίση θα έρθει μέσα από τον ιδιωτικό τομέα και σημείωσε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις οφείλουν να γίνουν πιο εξωστρεφείς.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΕΔΑ, Δημήτρης Ψαράκης, συντόνισε συζήτηση με θέμα τις «Βέλτιστες Πρακτικές στη Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου: Διαχείριση Απαιτήσεων»  κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν προτάσεις για τη διαχείριση απαιτήσεων, βάσει των νέων δεδομένων της αγοράς, αλλά και επισημάνθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Ο κ. Ψαράκης, ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Είναι κοινή διαπίστωση ότι ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, οφείλουν να συνυπάρξουν αρμονικά για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πρέπει να αφήσουμε πίσω την εποχή της δαιμονοποίησης του ιδιωτικού τομέα και να πορευθούμε σε μια κοινή προσπάθεια με το κράτος για την ευρύτερη ανάπτυξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.»

 

Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

 

  IMG_6712_small IMG_6689_small IMG_7254_small

 

Σχετικά με τον ΕΣΕΔΑ

Ο ΕΣΕΔΑ (Ελληνικός Σύνδεσμος Εταιρειών Ενημέρωσης και Διαπραγμάτευσης Απαιτήσεων) δημιουργήθηκε το 2005 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διαπραγμάτευσης απαιτήσεων. Σκοπός του ΕΣΕΔΑ είναι να συμβάλει στη δημιουργία ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση της αγοράς στην οποία εξειδικεύεται και τη σωστή εφαρμογή του.  Σήμερα, οι εταιρείες-μέλη του ΕΣΕΔΑ απασχολούν περίπου 3.000 εργαζόμενους. Οι εταιρείες-μέλη του Συνδέσμου συνεργάζονται με όλες τις μεγάλες πιστοδοτικές εταιρείες και οργανισμούς και τηρούν απαρέγκλιτα αυστηρό Κώδικα Δεοντολογίας. Ο ΕΣΕΔΑ είναι μέλος του FENCA, του συλλογικού ευρωπαϊκού οργάνου των εταιρειών διαπραγμάτευσης απαιτήσεων.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Μανώλης Λεκάκης, ΕΣΕΔΑ  210 - 9792998, info@eseda.gr 


Ανοικτή Γραµµή Επικοινωνίας